تاریخ: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۷
کدخبر: 8843

درمان طبیعی “زخم معده”

تغذیه سالم، کاهش مصرف چای، قهوه و دخانیات (مانع بهبود زخم)، اجتناب از مصرف داروهای زمینه ساز و دوری از استرس همراه با چندین روز استراحت برای بهبود بیماری لازم است.

برای پیشگیری از بروز زخم معده توصیه می شود بهترین عادات غذایی رعایت شود.

زخم های معده که به آنها زخم های گوارشی نیز اطلاق می شود، جراحاتی هستند که در مخاط پوشاننده این اندام به وجود می آید. این بیماری معمولا در افراد بالای ۵۰ سال بروز می کند و آقایان بیشتر از خانم ها مستعد ابتلا هستند. امروزه روش های متعددی برای درمان شناخته شده است که از جمله می توان به درمان های طبیعی نیز اشاره کرد.

در بعضی موارد، زخم ها با علائم مشخصی همراه نیست اما پس از خوردن یا آشامیدن بعضی از خوراکی ها تشدید می شود. ترش کردن، سوء هاضمه، درد پس از غذا خوردن، کاهش وزن و حالت تهوع جز رایج ترین علائم زخم معده است. البته در برخی موارد ممکن است خونریزی نیز در پی داشته باشد.

علل متعددی برای این بیماری تشخیص داده شده که عبارتند از:

عفونت باکتریایی: در این حالت باکتری از طریق مواد غذایی به معده می رسد.

تغذیه نامناسب: مصرف زیاد چربی، ادویه ها، سس و غذا خوردن خیلی سریع

حالت اسیدی زیاد معده: افرادی که به طور مکرر ترش می کنند در معرض خطر ابتلا به زخم معده هستند.

مصرف برخی داروها: داروهای ضد التهاب از گروه مسکن ها مانند آسپرین، ایبوپروفن و کورتیزون.

استرس

عوامل وراثتی

سرطان

اگر خود را جز افراد در معرض خطر می دانید بهتر است با پزشک مشورت کنید تا درمان به موقع تشخیص داده شود. متخصصان توصیه می کنند تغذیه سالم، کاهش مصرف چای، قهوه و دخانیات ( مانع بهبود زخم)، اجتناب از مصرف داروهای زمینه ساز و دوری از استرس همراه با چندین روز استراحت برای بهبود بیماری لازم است.

بایدها و نبایدهای غذایی

اگر از زخم معده رنج می برید یا علائم ابتدایی آن را احساس می کنید، خوراکی های زیر برای شما توصیه می شود:

لبنات و به ویژه شیر ( البته نه طی مدت بهبودی موقت)

گوشت و ماهی همراه با کمی چربی به شکل کبابی و همچنین تخم مرغ

غلات، سبزیجات و خمیرهای مخلوط با سبزیجات

پوره سبزجات

میوه های کاملا رسیده و شیرین به شکل تازه، پوره یا کمپوت

آب، نوشیدنی های رقیق و دمنوش های شیرین

روغن زیتون، آفتابگردان، ذرت، سویا و مارگارین

همچنین باید از این خوراکی ها اجتناب کرد:

پنیرهای شور و مانده

گوشت های پرچرب وتخم مرغ نیمرو یا آب پز

نان تازه، کیک های و شیرینی های شکلاتی، غلات سبوس دار

سبزیجات ایجاد کننده نفخ مانند کلم، گل کلم، پیاز، کنگر فرنگی و فلفل خام

میوه های ترش به شکل نارس، شربت و خام

قهوه، چای، شکلات گرم و نوشابه های گازدار

کره، خامه و روغن

سوپ های آماده، عسل، پاستا، انواع خمیرها، مرباجات، آبمیوه های کنسانتره، خوراکی های سرخ شده، شکلات، سس های تند، میوه های خشک و یخ.

علاوه بر رعایت نکات ذکر شده، بهتر است روش های طبیعی نیز در نظر گرفته شود:

دو عد سفیده تخم مرغ هم زده را با دو قاشق روغن زیتون مخلوط کرده و چند بار در روز میل کنید.

۲ تا ۵ لیوان آب کرفس تازه ( برگ وساقه) را در روز بنوشید.

موز سبز پخته یا کبابی را هر روز بخورید زیرا موز یک لایه محافظ در برابر شیره های گوارشی ایجاد می کند.

سبوس گندم را در برنامه غذایی بگنجانید زیرا درد ناشی از اسید گوارشی را تسکین می دهد.

دو عدد هویج را با یک برگ کلم سفید و یک لیوان آب در مخلوط کن بریزد. پس از صاف کردن، بین غذا جرعه های کوچک بنوشید.

نصف بادمجان را با کمی نمک و یک قاشق جلبک دریایی مخلوط کرده و با نصف لیوان آب بخورید.

یک لیوان آب را با یک قاشق بادرنجبویه و یک قاشق بابونه به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. بگذارید بماند و هر شب بعد از شام میل نمایید.

  • No Related Post
کلیدواژه ها:

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





*